lørdag 30. januar 2010

Gamle "storfisker"

Bilde over er fra 2002. Det var første året det begynte å "løsne" i sørfjorden, og jeg begynte å få litt større fisk. Dette var ei natt i juni da det var et vanvittig bett. Hadde tak i et par store fisker til. Disse er ikke av de største (4,4 og 3,4), men var altså av de første store jeg fikk her nede. Da husker man de også ekstra godt. Eidsvoll blad hadde en fiskekonkurranse gående, og de godkjente kun fersk fisk til konkurransen. Det var derfor en noe trøtt journalist som fikk telefon kl 05.00 søndag morgen. I bakgrunnen har vi gamlebåten og Pajeroen, i forgrunnen tre trøtte og fornøyde fiskere:).
Bilde fra 1991. Fisken veide 6,7kg, og ble tatt et par hundre meter fra fisken under. Begge disse er tatt på gammelt dreggeutstyr, og en spesiell messingfarget devon.

Bilde fra 1993, scannet fra et gammelt avisutklipp. Fisken veide 7kg, og ble tatt natt til 1 juni, rett nord for Gjøvik. Skal ha et par bilder til av fisk over 6kg fra 70 tallet, men har ikke funnet dem igjen enda.


2 kommentarer:

 1. Hei Atle
  Det er morro at du legger ut bilder av dine mange flotte ørreter fra et langt liv som mjøsfisker.Håper du finner flere bilder av disse flotte fiskene.Det blir vel noen sånne på deg i år å.
  Hilsen
  Prince Mild

  SvarSlett
 2. Ja ja broder`n ! Nostalgi er noe vi trenger, men det kommer en ny vår vet du!!! Hils !

  SvarSlett